Modlitby pri relikviách bl. Metoda – 25.01.2016

„Kde je najviac potrebná lampa?“ tak s touto otázkou predstúpil pozvaný hosť o. Radoslav Záhorský, farár z Nacinej Vsi pred veriacich pútnikov k relikviám blahoslaveného Metoda Dominika Trčku CSsR dňa 25. januára 2016 v bazilike v Michalovciach. Odpoveď pre väčšinu bola samozrejmá: „veď predsa tam, kde je temnota“. O. Radoslav ďalej pokračoval vo svojom príhovore zamýšľaním sa, ako to svetlo prinášať a inšpiroval pútnikov aj k tomu, aby sami dokázali odkryť temnotu vo svojom prostredí.

Pri oltári počas svätej Liturgie sa spolu modlili aj o. Ján Lemeš, o. Matúš Marcin a o. Miroslav Bujdoš CSsR. Ostatní spolubratia redemptoristi boli k dispozícii veriacim v sviatosti pokánia. Povzbudením k početným prosbám k blahoslavenému Metodovi boli zvlášť viaceré konkrétne poďakovania, že Boh vypočul prosby na príhovor bl. Metoda. Zakaždým, keď sa veriaci stretnú je to v prvom rade na slávu Boha, ale aj ohromným povzbudením sa navzájom. Blahoslavený Metod, prihováraj sa za nás.

“Bl. otec Metod ďakujem ti za všetky milosti a uzdravenia, ktoré sme dostali na tvoj príhovor, hlavne môjho manžela, ktorý mal dobré výsledky u lekára. Ako aj uzdravenie mykózy nechta na ruke, ktoré som dostala po pomazaní olejom na čelo a s vierou som sa dotkla aj prsta na ruke a odvtedy je uzdravený a nemusím chodiť po lekároch. Srdečná vďaka.”

Zatvoriť menu